Husqvarna-Rallyt 2005

4 juni är dagen för märkesrally för Husqvarna motorcyklar och mopeder. Nattens och morgonen ihållande regn gjorde en naturligt sortering av agnarna från vetet. Av cirka 150 föranmälda kom 117 till start. Med andra ord deltagarna var av det rätta virket. Det höll på att gå galet redan i innan start för startnummer 240 på grund av det ihållande regnet ville jag göra min halvmila färd till startplatsen så snabb som möjligt. Därför optimerades det ställbara munstycket i nedförsbackarna för att undvika "fyrtaktning". Den magra blandningen gjorde att motorn ej startade när det var dags. Som tur var fanns veteranbussägaren Magnus Knutsson på plats som uppfattade min svåra stund genom att "skjuta på".

Nu är det så att Vätterbygden inte har ett Boråsklimat. Endast ett par stänk kom under färden, damm- och myggfritt inte heller blev man svett. Motorcyklarna körde drygt 7 mil och mopederna 5 mil. Utanför fabriksportarna i Huskvarna centrum var starten och färden gick uppför Ådalsvägen via Hakarp, Ramsjöholm, Stackeryd, Ölmstad, Brötjemark, Stamseryd, Gunneryd, Hillinge Skärstad, Lyckås, Säby och Vistakulle. Målgång vid Husqvarna Fabriksmuseum.

Till startsidan

 

Klicka på nedanstående bilder för förstoring

Starten

Hans Fredriksson moped                
Huswvarnarallyt                

Loppet

Teoretiska och praktiska prov blev deltagarna utsatta för. Att använda mobilen och rådfråga kompisar hemma  kan man göra om man vill vinna.
Service längs vägen. I detta fall bredvid vägen. Moppen höll ända till mål, men gjorde byxorna det?
Det finns män som är som käringar och stannar hemma vid regn känner man till. Flickan här tillhör inte någon av kategorierna.
Gå ner till sjön med spann och hämta lagom med vatten som skall fyllas i ett rör. Man skall hamna så nära en markerad nivå som möjligt.

           
huskvarna

 
         

 

hans fredriksson moped