Hans Fredriksson
 hemsida Tidsfördriv

Hans Fredriksson Swebus ExpressHans Fredriksson hemsida TidsfördrivHans Fredriksson hemsida Tidsfördriv

Hans Fredriksson hemsida Tidsfördriv

Startsida Om mig Kontakta Hans
  Fotografier Hans personal thoughts

 

Hans Fredriksson hemsida Tidsfördriv

Hans Fredriksson hemsdia tidsfördriv

 

 

Hans Fredriksson föddes 28 jan 1952 till att bli en medelmåtta. Skall man komma någonstans måste man anstränga sig och med hans obefintliga tävlingsinstinkt så är det givet att målen inte skall sättas högt.

Starten i skolan blev trög med dåliga betyg som blev alltmer sämre vid högre årskurser. Sista året i grundskolan blev dock betygen medelmåttiga som blev inkörningsporten till handelsskola och sedan fackskola i ekonomisk linje.

Nöjeslivet blev att han inte fick kyssa de sötaste flickorna och vid damernas dans fick han tillfälle att vila

Arbetslivet började med kontorsbiträde på lokala skattemyndigheten och sedan div kontorsbiträdesgöromål på stadens länsstyrelse. Rekryten innebar att Hans klarade av som handräckningsman att förvärva körkort för lastbil och buss. Uttagen som malaj till att köra buss blev han för sitt fega körsätt på halkbanan. Tvärtemot vad alla trodde skulle man ta det lugnt och ej göra chanstagningar för att kunna bli bussförare.

Extra bussförare har han nu varit i 25 år. 20 första åren i tätortstrafiken och numera enbart på Swebus Express. Ordinarie arbetet hade nu med långsamma steg kommit till Länsstyrelsens dataenhet som efterbehandlare och operatör vid en stordator. Genom årens lopp så minskades personalens antal från 35-40 personer till outsoursing till WM-data i Jönköping och numera 1 person. Titel datakonsult har han fått och hans kunder är Skatteverket och Kronofogdemyndigheten i Jönköpings län. Han har dessutom även fått förtroendet att ta hand om skatteverkets kontor i Ulricehamn och Tidaholm. Denna enda person är den medelmåttige som ingen lade märke till. Han glömdes bort vid organisationsförändringarna.

Med åren tilltog läslusten och kreativiteten. Hans upptäckte vid medelåldern att han hade missat mycket under åren som gått. Det blev intensiva och korta projekt. Ett projekt blev Vätternrundan där han blev stoppad vid Göta Kanal när cykeln skulle kastas i vattnet som avslutning av projektet.

Hans har blivit uppfostrad att vara avundsjuk. Inte så att han är missunnsam utan vill kunna utföra arbeten, inte bättre utan i alla fall lika bra som andra gör.

Sammanfattningsvis kan man säga att Hans insatser inte nämnvärt har gjort världen så mycket bättre plats att leva på. Å andra sidan har han en självbild som stämmer överens med den bild som omgivningen har om honom.